- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 30 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 5 persoane
- Tip Mancare
- Desert
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 25, 2018
- 1 buc
- Ou
- 100 ml
- Lapte
- 50 ml
- Apa
- 1 lingura
- Ulei
- 1 lingura
- Esenta de Rom
- 1 lingura
- Esenta de Vanilie
- 1 gram
- sare
- 40 gram
- Faina
- 15 gram
- Cacao
- 1 buc
- Unt
- 3 buc
- Banane
- 150 gram
- Nutela
- 2 lingura
- Dulceata Zmeura
Prima data le-am mancat la un restaurant local si de atunci de fiecare data cand ajung acolo cer o portie din aceste clatite delicioase.
- Se curata bananele si se taie in jumatate
- Folosind un tel batem bine oul. Adaugam apoi incet laptele si apa, batand in continuare cu telul. Adaugam uleiul, romul, vanilia si sarea si amestecam bine. La final adaugam faina (toata o data) impreuna cu cacao si amestecam rapid cu telul pana sunt incorporate.
- Pe focul dat la mediu incingem o tigaie teflonata. Ungem usor tigaia cu un cubulet de unt infipt intr-o furculita. Lasam tigaia sa se racoreasca 10 secunde, apoi formam prima clatita.
- Folosind polonicul turnam aluatul in tigaie si rapid invartim tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
- Coacem clatita la foc mediu timp de cca 3 minute. La inceput veti vedea cum se desprinde de pe margini. Cand marginile sunt desprinse, ridicati din cand in cand un colt al clatitei si uitati-va cum arata partea care se coace.
- Lasati sa se coaca si pe a doua parte timp de 30 secunde (aceasta parte nu trebuie sa se rumeneasca).
- Se aseaza bucatiile de banane pe clatite .Se ridica marginile laterale ale clatitei si se ruleaza apoi din partea opusa. Se taie rulourile obtinute in doua, la un unghi de 45 de grade.
- Se aseaza bucatiile in farfurie, se pun cateva fiere de dulceata de zmerua peste ele , cu nutela alaturi de ele.
- Pofta Buna!
Foarte bune! Astept mai multe retete noi ??