- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 10 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 25, 2018
Pentru cei care cunosc strada Vicolo della Scrofa este o strada simbolica pentru Roma. Intr-o “Tratoria” de pe aceasta strada in 1944 s-a gatit pentru primadata Spaghete Carbonara. Ea a fost facuta folosind oua, bacon si parmezan prin maestria romaniilor alaturi de ingredientele aduse de soldatii Americani. De atunci reteta a evoluat si a ajuns sa fie ceea ce cunoastem noi astazi ca Spaghete Carbonara.
- Se pune apa cu sare la fiert pentru a se fierbe pastele
- Se taie baconul in feli subtiri , si apoi in fasii de aprox 1 cm care se pun in tigaie si se calesc la foc mediu pentru aprox 15 minute avand grija sa nu se arda
- Cand apa incepe sa fiarba, se pun pastele la fiert si se lasa cat scrie pe ambalaj.
- Se separa galbenusuriile de la cele 6 oua si se amesteca cu parmezanul, se amesteca cu un tel, se adauga piperul (dupa gust) si o lingura din apa de la paste pentru a se disolva putin.
- Se scurg pastele si se pun direct peste bacon, in tigaie, si se soteaza pentru 20 de secunde.
- Se ia tigaia cu pastele de pe foc, se adauga ouale mixate, se amesteca bine iar daca sunt prea uscate se mai adauga din apa in care au fiert pastele.
- Spaghetele Carbonara se servesc imediat , calde. Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!