Carnea de vita curatata de pielite si taiata cuburi se pune la fiert in apa rece si se lasa pana se ridica spuma.
Se arunca apa se spala iar fiecare bucata de carne si se pune iar la fiert tot in apa rece.Cand apa incepe sa clocoteasca se pune putin ulei .Zarzavatul(bucati intregi, mai putin morcovul pe care l-am taiat rondele) se pune cand carnea este pe jumatate fiarta.
Intre timp se prepara galustele: si bat cele doua oua cu un praf de sare, uleiul si se adauga grisu.
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui aluat de "gogosi cu lingura".Cantitatea de gris variaza in functie de marimea oualelor.
Se scoate ceapa,pastarnacul,telina si carnea fiarta, se potriveste supa de sare si se pun galustele astfel:se da focul la economic si se pune o cescuta de apa rece in oala ca sa nu clocoteasca,se infierbanta lingura in supa si cu marginea aesteia se ia aluat si se scufunda in supa pana se desprinde galusca. Se continua pana se termina aluatul.
Se acopera oala si se lasa la fiert cateva minute dupa care, cu o lingura se pune apa rece(o ceasca) peste galuste.Se acopera oala si se lasa la fiert 5' pana cand galustele devin pufoase.Daca acest lucru nu se intampla se repeta operatiunea cu apa rece.
Dupa ce se opreste focul se mai lasa 10' si se pune patrunjelul tocat Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!