- Timp de preparare
- 20 minute
- Timp de gatire
- 15 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- mai 28, 2019
- 500 gram
- Naut
- 3 buc
- Ceapa
- 100 gram
- Patrunjel
- 3 catei
- Usturoi
- 2 lingura
- Faina
- 200 ml
- Ulei
- 1 linguriţă
- Coriandru
- 1 linguriţă
- Chimion
- 20 gram
- sare
- 4 buc
- Lipii
- 125 gram
- Orez
- 1 buc
- Salata Verde
- 4 buc
- Ceapa verde
- 8 buc
- Rosii Cherry
- 1 buc
- Sos Curry
Când te gândești la mâncarea israeliană, falafel este cu siguranță primul lucru care îți vine în minte. O minge delicioasă de prăjit, care este în mod obișnuit cuplată cu hummus, o salată izraeliană și alte delicatese din Orientul Mijlociu. Dar sa intrebat vreodata de unde provine aceasta gustare delicioasa? Avem o scurtă istorie a hranei dvs. preferate pentru dvs. aici.
- Se pune nautul intr-un castron peste care se adauga apa si se lasa la inmuiat cel putin 8 ore
- Se curata caepa si usturoiul , dupa care se pun intr-un blender(tocator) impreuna cu nautul inmuiat.
- Se adauiga faina, sare, coriandru, chimion, patrunjelul si se blenduiesc pana ce se obtine un amestec cu granulatie mica ( nu terbuie sa ajunga pasta )
- Se pune apa la fiert impeuna cu sare.
- Intr-o tigaie se pune uleiul, se formeaza chifetlutele si se prajesc pana ce prin o culoare aurie.
- Cand apa a inceput sa fiarba se pune orezul si se fierbe conform intructiuniilor de pe punga.
- Se ia o lipie, se pune salta peste salta orezul , peste orez se pune sosul curry rosiile, ceapa verde si peste toate se pune falafelul.
- Se impatureste lipia , si se serveste!
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!