Chiftele de dovleac

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Timp de preparare
20 minute
Timp de gatire
40 minute
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Tip Mancare
Cina
Adaugata de
Data adaugarii
500 gram
Pulpa de dovleac
100 gram
Pezmet
100 gram
Parmezan
50 gram
Cascaval afumat
2 buc
Salvie
1 buc
Ou
2 lingura
Ulei de masline
5 gram
sare
2 gram
piper
300 ml
Ulei de floarea soarelui
Chiftele de dovleac

Iti plac chiftelele sau nu , este momentul sa incerci ceva deosebit si savuros, chitele de dovleac. Dovleacul este leguma ce intampina toamna si ne aduce aminte de venirea halloweenului (sarbatoare americana ce in ultimul timp s-a sarbatorit tot mai des si la noi in tara). Prepara aceste chiftele si impresioneaza pe cei dragi.

  1. Pentru a prepara chiftelele prima data trebuie sa curatam dovleacul de coaja si sa taiem miezul felii.
  2. In tava de la cuptor punem o foaie de copt, in care asezam feliile de dovleac. Punem putin ulei de masline pe dovleac si putina sare.
  3. Se baga tava in cuptorul incalzit la 200 grade si se gateste pentru 30 minute.
  4. Intre timp taiem salvia in bucatii mici si cascavalul afumat in cubulete.
  5. Scoatem dovleacul de la cuptor il punem intr-un castron si il zdrobim cu o furculita pana ce obtinem o pasta.
  6. Se adauga parmezeanul, pezmetul, oul si salvia. Se amesteca bien cu mana si se adauga si piperul dupa gust.
  7. Cu pasta de am obinut-o se iau cate 40 de grame, se pune cascavalul afumat in mijloc si se fac bilute cu mana.
  8. Se dau chiftelele prin pezmet si se pun in tigaia cu ulei de flaoreasoarelui incinsa la 170 de grade.
  9. Cand au prins o culoare aurie se scot din ulei si se pun pe o farfurie in care am pus un servetel in prealabil pentru a preveni uleiul sa se intinda in farfurie.
  10. Chiftelele sunt gata de servit! Pofta Buna!

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*