- Timp de preparare
- 20 minute
- Timp de gatire
- 40 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- octombrie 8, 2018
- 500 gram
- Pulpa de dovleac
- 100 gram
- Pezmet
- 100 gram
- Parmezan
- 50 gram
- Cascaval afumat
- 2 buc
- Salvie
- 1 buc
- Ou
- 2 lingura
- Ulei de masline
- 5 gram
- sare
- 2 gram
- piper
- 300 ml
- Ulei de floarea soarelui
Iti plac chiftelele sau nu , este momentul sa incerci ceva deosebit si savuros, chitele de dovleac. Dovleacul este leguma ce intampina toamna si ne aduce aminte de venirea halloweenului (sarbatoare americana ce in ultimul timp s-a sarbatorit tot mai des si la noi in tara). Prepara aceste chiftele si impresioneaza pe cei dragi.
- Pentru a prepara chiftelele prima data trebuie sa curatam dovleacul de coaja si sa taiem miezul felii.
- In tava de la cuptor punem o foaie de copt, in care asezam feliile de dovleac. Punem putin ulei de masline pe dovleac si putina sare.
- Se baga tava in cuptorul incalzit la 200 grade si se gateste pentru 30 minute.
- Intre timp taiem salvia in bucatii mici si cascavalul afumat in cubulete.
- Scoatem dovleacul de la cuptor il punem intr-un castron si il zdrobim cu o furculita pana ce obtinem o pasta.
- Se adauga parmezeanul, pezmetul, oul si salvia. Se amesteca bien cu mana si se adauga si piperul dupa gust.
- Cu pasta de am obinut-o se iau cate 40 de grame, se pune cascavalul afumat in mijloc si se fac bilute cu mana.
- Se dau chiftelele prin pezmet si se pun in tigaia cu ulei de flaoreasoarelui incinsa la 170 de grade.
- Cand au prins o culoare aurie se scot din ulei si se pun pe o farfurie in care am pus un servetel in prealabil pentru a preveni uleiul sa se intinda in farfurie.
- Chiftelele sunt gata de servit! Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!