- Timp de preparare
- 10 minute
- Timp de gatire
- 16 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- iulie 3, 2019
Termenul “cordon bleu” se referă la un snitel facut din carne de pui sau de curcan umplut cu șuncă și brânză.
Astăzi va propunem o variantă a cordonului bleu clasic cu vinete, în această rețetă feliile de carne sunt înlocuite cu felii de vinete care conțin o umplutură gustoasă de șuncă și cascaval, aromatizata cu busuioc.
- Incepem prin prepararea vinetelor, le spalam, si se taie felii de aproximativ 0.5 cm
- Se pun feliile intr-un castron, se presara putina sare pe ele si se lasa 30 de minute, pentru a iesi apa din ele.
- Se taie casvalul in felii subtiri
- Batem ouale intr-un castron , adaugam sare, piper
- Dupa cele 30 de minute se clatesc vinetele sub apa rece si le uscam cu o bucata de servetel de bucatarie
- In doua farfurii separate punem pesmetul si faina.
- În acest moment, totul este gata pentru a-l compune: răspândiți felii de vinete pe o farfurie, se adauga sunga peste fiecare felie,o frunză de busuioc, felia de cascaval si peste punem inca o felie de vanata ( ca si cum am compune un sandwitch
- Se ia fiecare "cordon blue" si se trece prin faina , ou si pesmet , dupa care se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei. ( Se poate gati si la cuptor - puneți-le pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt și coaceți-le într-un cuptor static preîncălzit la 200 ° timp de aproximativ 20 de minute )
- Pofta Buna! Se poate adauga o garnitura de orez, piure.
Nu a fost postat nici un comentariu!