- Timp de preparare
- 30 minute
- Timp de gatire
- 80 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 10 persoane
- Tip Mancare
- Snack
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 21, 2018
Dulceata de gutui are o aroma aparte, noua ne place sa o mancam dimineata in zilele de iarna geroase pe paine cu unt si un ceai cald.
Cum la bunica gutuiul din curte a facut un numar mare de fructe , ne-am hotarat sa facem dulceata!
- Se curata gutuiile de samburi si se taie
- Se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa pana incepe sa se lege siropul, eu stiu ca e gata atunci cand il las sa curga din lingura si se tine umpic (nu curge ca apa)
- Se adauga fructele si se lasa la fiert
- Se pune dulceata in borcane
- Se sterilizeaza 20 de minute la cuptorul incins la 200C
- Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid.
Nu a fost postat nici un comentariu!