Friptura de vita in sos de mere

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
20 minute
Timp de gatire
20 minute
Dificultate
moderat
Portii
4 persoane
Tip Mancare
Cina
Adaugata de
Data adaugarii
600 gram
Muschi de vita
30 gram
Ulei de masline
1 gram
piper
100 gram
Bacon
40 gram
Unt
50 gram
Vin rosu
3 gram
Rozmarin
4 gram
sare
450 gram
Mere
1/2 buc
Lamaie
2 buc
Batoane scortisoara
20 gram
Zahar
50 gram
Frisca lichida
Friptura de vita in sos de mere

Esti in cautarea unui success simplu si garantat? Friptura de vita in  sos de mere este perfecta pentru a fi servita la cina! O combinatie neasteptata, la care pentru inceput invitatii tai vor fi sceptici, dar te asiguram ca odata ce vorgusta, nimeni nu v-a rezista.

  1. Spala merele, taiele in doua si inlatura semintele dupa care taiele cubulete si pune sucul de la o jumatate de lamaie peste ele.
  2. Pune apa intr-o oala , pune zaharul si merele in ea.
  3. Cand au inceput sa fiarba adauga scortisoara, si acopera cu un capac lasand sa fiarba inca 10 minute.
  4. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se inlatura scortisoara si se blenduieste bine pana ce obtinem un piureu. Se adauga sare, piper , frisca lichida si se amesteca bina pana ce obtinem o crema consistenta.
  5. Se taie carnea de vita in 4 bucatii, se infasoara cu bacon si se aduga putin rozmarin intre bacon si carne.
  6. Intr-o tigaie se pune uleiul si untul lasand sa se topeasca la foc foarte mic. Dupa ce s-a topit untul se adauga carnea , se presara sare si piper pe carne, si se prajeste timp de 4 minute dupa care se intoarc bucatiile de carne pe partea cealalta.
  7. Se lasa inca 4-5 minute si se adauga vinul care se lasa pe foc inca cateva minute pana ce se evapora alcoolul.
  8. Se pun bucatiile de carne intr-o farfurie, se inlatura rozmarinul.
  9. Se ia o farfurie in care cu o lingura se pune din piureul de mere cat sa creeze un pat pentru carne, se adauga carnea peste piure si se serveste.
  10. Pofta Buna!

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*