- Timp de preparare
- 20 minute
- Timp de gatire
- 20 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- noiembrie 3, 2018
- 600 gram
- Muschi de vita
- 30 gram
- Ulei de masline
- 1 gram
- piper
- 100 gram
- Bacon
- 40 gram
- Unt
- 50 gram
- Vin rosu
- 3 gram
- Rozmarin
- 4 gram
- sare
- 450 gram
- Mere
- 1/2 buc
- Lamaie
- 2 buc
- Batoane scortisoara
- 20 gram
- Zahar
- 50 gram
- Frisca lichida
Esti in cautarea unui success simplu si garantat? Friptura de vita in sos de mere este perfecta pentru a fi servita la cina! O combinatie neasteptata, la care pentru inceput invitatii tai vor fi sceptici, dar te asiguram ca odata ce vorgusta, nimeni nu v-a rezista.
- Spala merele, taiele in doua si inlatura semintele dupa care taiele cubulete si pune sucul de la o jumatate de lamaie peste ele.
- Pune apa intr-o oala , pune zaharul si merele in ea.
- Cand au inceput sa fiarba adauga scortisoara, si acopera cu un capac lasand sa fiarba inca 10 minute.
- Dupa ce au trecut cele 10 minute, se inlatura scortisoara si se blenduieste bine pana ce obtinem un piureu. Se adauga sare, piper , frisca lichida si se amesteca bina pana ce obtinem o crema consistenta.
- Se taie carnea de vita in 4 bucatii, se infasoara cu bacon si se aduga putin rozmarin intre bacon si carne.
- Intr-o tigaie se pune uleiul si untul lasand sa se topeasca la foc foarte mic. Dupa ce s-a topit untul se adauga carnea , se presara sare si piper pe carne, si se prajeste timp de 4 minute dupa care se intoarc bucatiile de carne pe partea cealalta.
- Se lasa inca 4-5 minute si se adauga vinul care se lasa pe foc inca cateva minute pana ce se evapora alcoolul.
- Se pun bucatiile de carne intr-o farfurie, se inlatura rozmarinul.
- Se ia o farfurie in care cu o lingura se pune din piureul de mere cat sa creeze un pat pentru carne, se adauga carnea peste piure si se serveste.
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!