- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 10 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- octombrie 1, 2018
- 350 gram
- Pene
- 380 gram
- Rosii Decojite
- 4 catei
- Usturoi
- 2 lingura
- ulei masline
- 3 buc
- Ardei mici uscatii
- 3 gram
- sare
- 1 buc
- Patrunjel
Penele Arabiata sunt originale din Roma, sunt preparate cu putine ingrediente , dar cu o aroma puternica.Alege-le sa le mananci simple sau cu parmezan.
- Se pune apa la fiert cu sare, in care se vor fierbe pastele (se fierb cat scrie pe ambalaj)
- Se decojesc rosiile , se pun intr-un baling si se zdrobesc cu o furculita
- Se curata usturoiul, se taie in 2 jumatati si se inlatura (inima,partea verde)
- Se taie bucatele mici ardeiul, si se pune tigaia pe foc cu uleiulde masline cu usturoiul
- Se adauga ardeiul iute iar dupa ce se calesc pentru 30 de secunde se adauga si rosiile cu sarea.
- Dupa ce se amesteca bine , se pune capacul si se lasa pe foc mediu 12 minute amestecand din cand in cand.
- Dupa ce au fiert pastele, se scurg , se pun peste sos (daca este nevoie se mai poate adauga putina apa), si se lasa pe foc in 1 minut .
- Se servesc calde. Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!