- Timp de preparare
- 20 minute
- Timp de gatire
- 40 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 8 persoane
- Tip Mancare
- Desert
- Adaugata de
- Data adaugarii
- octombrie 3, 2018
- 1000 gram
- Pulpa de dovleac
- 225 gram
- Zahar
- 150 gram
- Unt
- 6 buc
- Oua
- 1/2 buc
- Lamaie
- 250 gram
- Frisca
- 200 gram
- Faina
- 100 gram
- Faina de migdale
- 200 gram
- Fructe de Padure
Placinta de dovleac cu migdale este o reteta italiana mult mai gustoasa ca reteta de placinta americana cu dovleac.
- Se amesteca faina cu faina de migdale, zaharul si coaja de lamaie rasa, se face o gaura in mijloc in care se pun 4 galbenusuri si untul. Se framanta aluatul si se lasa la dospit 1 ora
- Se taie pulpa de dovlea in feli si se gateste la cuptor sau cu aburi
- Se trece dovleacul printr-o sita si se cantareste 500 grame de pulpa la care se adauga 125 grame de zahar, 2 oua intregi si smantana amestecandu-se bine.
- Pune-ti aluatul in 2 forme de 18-20 cm, unse in prealabil cu unt si faina, Peste ele se pune foaie de copt in care se pun boabe de fasole uscata pentru a presa coca si a forma forma de placinta.
- Se baga formele la cuptor pentru 10 minute la 170 grade celsius.
- Se scot formele din cuptor , se iau foiile de copt si fasolea iar in golul format se toarna mixul de dovleac , dupa care se baga inapoi la cuptor pentru inca 25-30 de minute.
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!