- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 30 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- martie 3, 2019
- 1 cana
- Orez pentru risotto
- 1 cana
- Lapte
- 300 gram
- Spanac
- 1 lingura
- Mix legume uscate
- 1 lingura
- Parmesan
- 1 buc
- Ceapa Alba
- 1 lingura
- Unt
- 1 lingura
- Ulei
- 1 lingura
- Faina
- 1 gram
- sare
- 1 gram
- piper
- 1 capatana
- Usturoi
- 100 gram
- Prosciutto
Daca va numerati printre persoanele carora le place textura de risotto , trebuie neaprat sa incercati aceasta reteta, este una simpla si delicioasa
- Intr-o oala se pun 3 cani de apa, cana de orez, legumele uscate si un praf de sare
- Se curata ceapa si usutoriul si se toaca marunt.
- Intr-o oala sau tigaie adanca se pune uleiul si untul, dupa ce untul s-a topit se pune ceapa si usturoiul care se lasa pana ce se calesc
- Dupa ce s-au calit ceapa si usuroiul se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza si compozitia prinde o culoare aurie
- Se incorporeaza laptele, amestecand pana ce devine o pasta mai groasa, se adauga parmezanul , sarea si piperul
- Intre timp orezul a fiert si se pne peste sosul de l-am preparat. Se lasa pe foc inca un minut si se opreste.
- Se pune in farfurii , presarand prosciutto peste.
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!