- Timp de preparare
- 30 minute
- Timp de gatire
- 120 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 10 persoane
- Tip Mancare
- Pranz
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 20, 2018
Sarmale de orez cu ciuperci (de post) in foi de varza acra. O reteta de sarmalute de post in foi de varza murata. Cum se face umplutura de post pentru sarmale vegane gustoase? Cu ciuperci calite, orez, verdeturi aromate si putin suc de rosii sau bulion. Se pot fierbe in oala sau se pot gati la cuptor, in vas de lut.
Se pot servi cu mamaliguta, paine sau goale. Eu le prefer reci dupa ce stau 1 zi la frigider pentru a se imbina aromele.
- Se spala orezul si se pune la fiert, se lasa la fiert pana ce se fierbe de trei sferturi
- Se da morcovul pe razatoare si se taie ceapa julien dupa care se pune la calit
- Se adauga orezul peste legumele calite si se pun 200 ml din rosiile pasate , condimentele (dupa gust)
- Se impaturesc sarmalele si se pune varza tocata cu ulei , foaia de dafin , si rosiile ramase pe fundul oalei.
- Se aseaza sarmalele in oala, se umple cu apa si se pune peste oala ca si capac 2 foi de varza intregi
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!