- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 30 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 17, 2019
- 500 gram
- Piept de pui
- 250 gram
- Noodles
- 5 buc
- Morcov
- 1 buc
- Ardei rosu
- 1 buc
- Ardei verde
- 200 gram
- Bambus
- 150 gram
- Varza chinezeasca
- 200 gram
- Ciuperci
- 2 buc
- Oua
- 20 gram
- Susan
- 2 lingura
- Ulei
- 5 gram
- sare
- 3 lingura
- Sos wok
- 3 lingura
- Sos chilli
Va invitam intr-o calatorie prin china , pui cu bambus alaturi de taietei chinezesti , o delicatese care cu fiecare gustare ne v-a duce cu gandul la taramul asiatic.
- Se taie pieptul de pui in bucatele cat sa le bagi odata in gura, se taie 3 morcovi in fasii subtiri si ardeiul in triunghiuri, patratele aprox cat puiul.
- Se pune o oala cu apa la fiert, in care vom fierbe noodls (nu puneti sare)
- Intr-un wok sau o tigaie , se pune uleiul si se prajeste puiul amestecand din cand in cand pentru 8 minute
- Se adauga in tigaie morcovul si ardeiul si se lasa pana se inmoaie putin, pentru aprox 5 minute ( nu trebuie sa fiarba sau se inmoaie de tot! )
- Se adauga bambusul si ciuperciile peste care se pun sosurile de wok si cel de chili si se mai tine pe foc pentru 6 minute, dupa care se stinge focul.
- Cand apa a inceput sa fiarba se adauga noodles, se lasa 5 minute dupa care se dau printr-un jet de apa rece, fara a se raci prea rau!
- Se toaca varaza chinezeasca, se taie ultimii morcovi (2) in fasi subtiri si intr-o alta tigaie se pun la prajit cu tot cu varza
- Se dau intr-o parte varza si morcovul, se mai adauga putin ulei , si se adauga ouale amestecandule in tigaie.
- Dupa ce ouale s-au inchegat se adauga noodles, susan, sare si se mai lasa pe foc amestecand aprox 2 minute.
- Se pun noodles alaturi de puiul cu bambus in farfurii, peste care se mai presara putin susan.
- Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!