Zacusca de vinete

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
90 minute
Timp de gatire
120 minute
Dificultate
moderat
Portii
10 persoane
Tip Mancare
Mic Dejun
Adaugata de
Data adaugarii
3000 gram
Vinete
2000 gram
Gogo
2000 gram
Ceapa Alba
3000 ml
Rosii Pasate
500 ml
Ulei de floarea soarelui
3 lingura
sare
1 linguriţă
Piper Boabe
3 buc
Foi Dafin
Zacusca de vinete

Magazinele sunt pline cu tot felul de sortimente de zacusca, le-am incercat pe toate dar niciuna nu este ca zacusca copilariei , facuta de bunica. De accea m-am hotarat ca anul acesta sa fac cateva borcane pentru iarna si sa ma bucur de ea, reamintindu-mi de copilarie.

  1. Se coc vinetele si ardeii ( de preferat pe tabla de fier sau gratar pentru ca zacusca sa aiba gustul specific de fum )
  2. Se toaca ceapa, se dau vinetele prin robot sau se taie cu tocatorul de vinete, se taie ardeii sau se dau si ei prin robot
  3. Se pune la incins un ceaun cu uleiul in care se pune ceapa pentru a se cali
  4. Se pun rosiile peste ceapa si se lasa 15 minute
  5. Intr-un alt ceaun mai mic sau tigaie se pune putin ulei in care se calesc vinetele si ardeiul pentru aprox 15 minute
  6. Se pun vinetele si ardeii calitii peste ceapa si bulion
  7. Potriviti cu sare si lasati amestecul sa fiarba 2-3 ore la foc mic amestecand din cand in cand
  8. Se toarna in borcane sterilizate la cuptor
  9. Pofta Buna

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*