- Timp de preparare
- 90 minute
- Timp de gatire
- 120 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 10 persoane
- Tip Mancare
- Mic Dejun
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 21, 2018
- 3000 gram
- Vinete
- 2000 gram
- Gogo
- 2000 gram
- Ceapa Alba
- 3000 ml
- Rosii Pasate
- 500 ml
- Ulei de floarea soarelui
- 3 lingura
- sare
- 1 linguriţă
- Piper Boabe
- 3 buc
- Foi Dafin
Magazinele sunt pline cu tot felul de sortimente de zacusca, le-am incercat pe toate dar niciuna nu este ca zacusca copilariei , facuta de bunica. De accea m-am hotarat ca anul acesta sa fac cateva borcane pentru iarna si sa ma bucur de ea, reamintindu-mi de copilarie.
- Se coc vinetele si ardeii ( de preferat pe tabla de fier sau gratar pentru ca zacusca sa aiba gustul specific de fum )
- Se toaca ceapa, se dau vinetele prin robot sau se taie cu tocatorul de vinete, se taie ardeii sau se dau si ei prin robot
- Se pune la incins un ceaun cu uleiul in care se pune ceapa pentru a se cali
- Se pun rosiile peste ceapa si se lasa 15 minute
- Intr-un alt ceaun mai mic sau tigaie se pune putin ulei in care se calesc vinetele si ardeiul pentru aprox 15 minute
- Se pun vinetele si ardeii calitii peste ceapa si bulion
- Potriviti cu sare si lasati amestecul sa fiarba 2-3 ore la foc mic amestecand din cand in cand
- Se toarna in borcane sterilizate la cuptor
- Pofta Buna
Nu a fost postat nici un comentariu!