- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 45 minute
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Pranz
- Adaugata de
- Data adaugarii
- iulie 1, 2019
- 3 buc
- Zucchini medii
- 125 gram
- Orez
- 300 ml
- Apa
- 15 gram
- Parmezan
- 10 gram
- Unt
- 20 gram
- Cascaval
- 400 gram
- Sos Tomate
- 2 catei
- Usturoi
- 20 gram
- Ulei de masline
- 2 gram
- Busuioc
- 4 gram
- sare
- 2 gram
- piper
Varianta pe care o propunem astăzi este un fel de mâncare apetisantă, care vă va încânta cu caracterul său simplu și autentic: dovlecei plini cu orez!
- Intr-o oala pune-ti apa la fiert pe care o vom folosi pentru a fierbe orezul
- Intr-o tigaie se prajesc cateii de usturoi taiati marunt pentru 5 minute, apoi se adaugă piureul de roșii, sarea, piperul și se fierbe timp de 15 minute la foc mic. După acest timp, scoateți usturoiul și opriți focul.
- Se spala dovleceii, se taie in jumatatii si se scoate pulpa cu ajutorul unui cutit, lasand o margine de jumatate de centimetru, Pulpa obtinuta se taie in bucatele mici.
- Cand apa a ajuns la punctul de fierbere se pune sarea si orezul la fiert pentru 5-6 minute, se adauga pulpa de oerz si se mai fierbe orezul in functie de cat se specifica pe punga de orez ca timp de fierbere.
- Dupa ce orezula fiert, se adauga untul si parmezanul amestecand bine.
- Se taie cascavalul cubulete, si se inecpe prin a umple cu orez dovlecii, adaugand cate o bucatica de cascval la fiecar capat al lui.
- Dupa ce dovleceii au fost umplutii, se adauga in sosul de rosii, se pune capacul si se lasa la foc mic pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute se adauga busuiocul.
- Dovleceii sunt gata ! Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!